RETETE CULINARE
Chec cu banane
Scris de
Cu siguranta doar o data ti s-a intamplat sa cumperi banane si sa nu reusesti sa le mananci, inainte de a se strica. Atunci cand acestea incep sa se innegreasca, sunt numai bune de folosit pentru acest preparat delicios. Este o alternativa mai sanatoasa la dulciurile din comert, pentru atunci cand iti este pofta, dar si o varianta hranitoare pentru micul dejun.
Ingrediente:
- 25 gr unt
- 50 gr miere
- 2 oua
- 3 banane pisate
- 200 ml suc de ananas sau de mere
- 120 gr faina
- 100 gr fulgi de ovaz
- 1 praf de copt
- un sfert de lingurita bicarbonat de sodiu
- un praf de sare
- stafide, nuci, alune (optional)
Preparare:
1. Incalzeste cuptorul la 180 grade.
2. Unge o forma de copt cu putin ulei sau unt. Poti sa alegi ce dimensiune doresti, cu conditia sa fie suficient de inalta.
3.Intr-un bol, amesteca untul si mierea, pana devine o crema fina.
4. Adauga sucul de mere, ouale si bananele si omogenizeaza.
5. Adauga faina si celelalte ingrediente si amesteca bine, pana se incorporeaza toate ingredientele.
6. Toarna amestecul in forma