RETETE CULINARE
Sarmalute light de pui
Scris de
Mesele traditionale de Craciun sunt intotdeauna imbelsugate, iar preparatele contin destul de multe grasimi si calorii.
De aceea, poti apela la mici trucuri prin care sa gatesti retete sanatoase, fara sa renunti la gustul delicios.
Iata o reteta de sarmale, pe care o recomand
Ingrediente
- 600 g carne tocata de pasare (sau carne de pasare pe care o tocati acasa);
- 300 g ciuperci proaspete;
- 1 ou;
- 1 ceapa verde;
- 1 cartof;
- 3 linguri de orez;
- frunze de varza murata lasate la desarat;
- 1 telina medie;
- o cana de bulion si o ceasca de rosii in bulion;
- 2 foi dafin;
- o legatura de patrunjel verde;
- boia, piper negru boabe; sare, cimbru, cateva fire de marar.Ciupercile se aburesc pana se inmoaie si isi schimba culoarea, apoi se toaca marunt si se amesteca cu carnea tocata, oul, ceapa tocata, orezul prefiert, cartoful razuit, sare si piper dupa gust. Se amesteca foarte bine, cu mana sau cu o lingura, apoi se ia o cantitate potrivita (in functie de marimea sarmalelor pe care vreti sa o obtineti). Se aseaza sarmalutele, si pe fiecare rand se mai presara din condimente, se adauga bulionul si se pune apa pana ce atinge nivelul sarmalelor. Se baga la coptor, la foc mic, se mai controleaza din cand in cand si se pune apa, daca sosul scade prea mult.
Preparare
Ciupercile se aburesc pana se inmoaie si isi schimba culoarea, apoi se toaca marunt si se amesteca cu carnea tocata, oul, ceapa tocata, orezul prefiert, cartoful razuit, sare si piper dupa gust. Se amesteca foarte bine, cu mana sau cu o lingura, apoi se ia o cantitate potrivita (in functie de marimea sarmalelor pe care vreti sa o obtineti). Se aseaza sarmalutele, si pe fiecare rand se mai presara din condimente, se adauga bulionul si se pune apa pana ce atinge nivelul sarmalelor. Se baga la coptor, la foc mic, se mai controleaza din cand in cand si se pune apa, daca sosul scade prea mult.
sursa foto: www.obiectiv.info