RETETE CULINARE
Morcovi copti cu miere
Scris de
Publicat la
Inca din copilarie, imi amintesc cum parintii ma obligau sa mananc legumele si le refuzam, in favoarea piureului sau a cartofilor prajiti. Cu timpul, mi-am educat gustul si mi-am dat seama cat de important este sa mananc sanatos.
Trebuie sa recunosc ca morcovii nu imi placeau absolut deloc, dar intre timp am descoperit o reteta delicioasa si usor de preparat. Iata de ce anume ai nevoie:
Ingrediente:
- 1 kg morcovi, curatati de coaja si taiati in bucati potrivite
- 3 linguri ulei de masline
- sare, piper
- 3 linguri miere
- 1 lingura otet de mere
- o legatura de patrunjel, tocat marunt
- cimbru dupa gust (proaspat sau uscat)
Preparare:
- Incalzeste cuptorul la 200 grade.
- Intr-un bol, amesteca bine morcovii cu toate ingredientele, mai putin otetul si mierea.
- Aseaza morcovii pe o tava, intr-un strat uniform si coace-i la cuptor, pentru 20 de minute.
- Intr-un alt bol, amesteca otetul cu mierea si toarna-le peste morcovi.
- Mai lasa morcovii la cuptor inca 10-20 minute, pana cand s-au rumenit.
- La sfarsit, inainte de servire, presara deasupra niste patrunjel si cimbru.
Pofta buna!
Continuați lectura
Click pentru a comenta